LED-verlichtingsprojecten

De euforie over LED-verlichting is terecht. Met zeven unieke eigenschappen kan LED met recht een toekomstbestendige verlichting genoemd worden. LED is een light-emitting diode en na de ontdekking in 1962 doorontwikkeld tot vele toepassingsmogelijkheden. Energiezuinig en een lange levensduur zijn kostenbesparende elementen van LED. De lichtkwaliteit is perfect en de lamp kent geen opwarmduur en wordt ook niet heet. Tot slot is LED schokbestendig.

Toepassingsmogelijkheden
De aanschafkosten van LED zijn nagenoeg gelijk aan de traditionele verlichtingsbronnen. De energiezuinigheid is een groot pluspunt en de lichtbron gaat lang mee. We zien een trend dat LED de oude lampen nagenoeg helemaal laat verdwijnen. LED is goed toepasbaar in vele situaties. Voor zowel industrie, opslag, kantoren als terreinverlichting zijn er talloze opties. Laat u informeren over hoeveel meer LED verlichting kan doen voor de veiligheid en verlichting op grote schaal van bedrijventerreinen en openbare (verkeers)lichten. Naast de energiebesparing realiseert u hiermee ook een verlaging van onderhoudskosten en geeft de verlichting een betere kleurherkenning.

Retrokit
Voor de openbare verlichting heeft Infra Technical Support een retrokit ontwikkeld voor de ombouw van bestaande armaturen naar een energiebesparende LED-ombouw. Hiermee is de energiebesparing enorm. De kosten blijven binnen de perken omdat oude materialen niet weggegooid hoeven te worden. Met aanpassing van bestaande armaturen is vervanging naar LED verlichting met een minimale investering makkelijk te realiseren. In de praktijk betekent dit dat de verlichting wordt geplaatst op een passende montageplaat met een LED-module, een driver die verlichting aanstuurt.

Dimmers voor extra besparingen
We kunnen ook dimmers leveren. Als onderdeel van de retrokit of los te monteren op al bestaande LED verlichting. Kies voor een dimmodule voor het dimmen van de verlichting in de nachtelijke uren, bijvoorbeeld tussen 23.00 en 06.00 uur, naar 50% capaciteit. Zo bespaar je ten eerste meer energie en is er zo min mogelijk hinder voor omwonenden.

Ervaringen met projecten
Projecten waar we ombouw van bestaande verlichting met retrokit hebben toegepast zijn: Bovenste Weg in Oosterhout, Finantien in Loon op Zand, de Landbouwweg in de wijk Piekenhoef in de gemeente Oss, een vervangingsproject van 800 armaturen in Alphen aan den Rijn en de Opijlaan in de gemeente Waalwijk.